# 15 עיצוב, הומור והקשר ביניהם חלק 2
# 15 עיצוב, הומור והקשר ביניהם חלק 2
דיברנו על הומור ועל הדרכים לייצר הומור בעולמות העיצוב.
באתגר שעלה כאן השבוע ראינו שניתן ליצור קריאיטיב עם קריצה מהדברים הפשוטים שסובבים אותנו. אספנו לכן כמה אומנים יצירתיים במיוחד מרחבי העולם, המוכיחים שכדי ליצור (ואפילו להתפרנס) מספיק לפעמים רק דף ועט.
פוסט מלא צבע, השראה יצירתיות ודמיון. קבלו אותם!
ציור אדריכלי
לוק אדם הוקר הוא אומן לונדוני המתמחה בציורי מבנים בסגנון ייחודי. לוק משתמש בטכניקת Pen & Ink ויוצר ציורים מורכבים, מלאי פרטים ומלאי חיות. הוא מתצפת על המקום שעות שלמות ואף ימים, מה שמאפשר לו לקלוט את הפרטים הרבים שהמבנים מכילים. ציוריו מאופיינים בתחושה של תנועה ודינמיות, שם האנרגיה התזזיתית של החיים מפיחה חיים לתוך האדריכלות שמסביב.
באמצעות שילוב ההכשרה האדריכלית והשרטוט שלו עם קו מוזר וספונטני, לוק יוצר ציורים מזוהים וייחודיים מאוד.
הומור בצילום
הצלמים מספרד, אסלבלד אנה דוויס ודניאל רודה, נפגשו באוניברסיטת פוליטניקה דה ולנסיה, שם סיימו שניהם את בית הספר לאדריכלות. כיום הצמד היצירתי הזה משתמש ברקע האדריכלי שלו כדי לספר סיפורים באמצעות תמונות מהנות ומפתיעות הרחוקות מצילום אדריכלות קונבנציונלי. הסגנון המסוים שלהם מאופיין בחוש הומור חזותי, יצירתיות, דיוק ואסתטיקה עדינה בהשראת העיר, הגאומטריה והמינימליזם.
על ידי שילוב המודעות המרחבית שלהם והחזון האומנותי, המבוסס בעיקר על צורות פשוטות ודפוסים נועזים, הם הצליחו לבסס נרטיבים מגנטיים ומשמחים המציעים בצורה חכמה הן את אופי יחסי האנוש והן את הקסם עם הסביבה העירונית.
אף שהדבר נראה מפתיע וקשה להאמין לו, מלבד עיבוד תמונה בסיסי, אנה ודניאל יוצרים את הסצנות הסוריאליסטיות הללו ללא שימוש בתוכנת עריכה. במקום זאת, לפני כל יום צילום הם מתכננים בקפידה את הסצנה שהם עומדים לצלם. הם אוהבים להשתמש בכל מיני חפצים יומיומיים, מיקומים בלתי צפויים וטונות של אור טבעי.
יצירתיות בצלחת
אידה סקיבנס היא אומנית נורווגית שיוצרת באוכל. אל דאגה, היא אוכלת הכול אחר כך…
יש לה ספר מתכונים מצליח שנמכר באמזון.
עיצוב לדיגיטל
הסטודיו לעיצוב ואנימציה בניו דלהי בראשות אנשומן גוש, רוצה לייצב את עצמו כיצרן תוכן לדיגיטל. בצעד יצירתי, כל העיצובים של הסטודיו מתבססים על הסמארטפון שתמיד משמש כאלמנט עיצובי כלשהו. כמה יצירתי לשלב את כל העולמות יחד: אנימציה, עיצוב דו־ממד ותמונות מציאותיות. הסטודיו ייצר לעצמו נישה ייחודית וסגנון אישי חזק, מסקרן ובלתי צפוי.
הרעיון הזה, המחבר בין עולם הדיגיטל למוצר עצמו – הסמארטפון, הוא גאוני בפשטותו.
דבר והקשרו
ניקול מקלפלין היא מעצבת מניו יורק. היא מתמחה בלהוציא דברים מהקשרם ונותנת לאלמנטים קיימים משמעות אחרת ופרשנות אישית שלה. ככה היא יצרה ג'קט עשוי מלחם או מכנס מחתיכות לגו.
ניקול גם מעבירה סדנאות לקהל הרחב, מלמדת לשחרר תפיסות קיימות לגבי שימושים של מוצרים ומעודדת חופש מחשבה ויצירתיות. היא טוענת שעיצוב הוא יותר מסתם ציור והכנה, אלא הבנה של 'איך' ו'למה' ומה אנו יכולים לעשות כדי לשנות את העתיד.
ניקול מפתחת בימים אלו ארגון ללא כוונת רווח המסייע במתן משאבי תכנון נחוצים לצעירים והמחבר בין חברות גדולות – במיוחד אלו עם חומרי מלאי גדולים – לבית הספר ולאוניברסיטאות הנזקקות.
הטבע כמקור ליצירתיות
לוסי ולילי הן צמד מעצבות השואבות השראה מהטבע. הן משתמשות בחומרים נפסדים כמו ניירות צבעונים, פיסות עלים וענפים כדי ליצור הדפסים ייחודיים. לצמד יש גם ליין עגילים צבעוני וייחודי השואב את השראתו מהטבע.
החתול השטוח
כמו שכבר דיברנו בעבר, השראה נמצאת גם בזיכרונות שלנו. האומן היצירתי Nella F יצר שטיח ייחודי המתבסס על קטע אייקוני בסדרת הסרטים: 'טום וג'רי', שבו החתול הופך שטוח על המדרגות. זהו פריט ייחודי הנעשה בעבודת יד. השטיח הפך ויראלי וקיבל שבחים רבים על היצירתיות הפשוטה לכאורה.
עלות השטיח – 200$.
העולם של מריו
בית הקפה של קינופיו (או Café Toad בצרפתית) ממוקם בתוך הפארק נינטנדו וורלד, אזור המוקדש לעולמו של מריו בפארק יוניברסל באוסקה, יפן. בתפריט של המסעדה תוכלו למצוא סט מנות היישר מעולמו של האינסטלטור המשופם: קלצונים עם אטריות יפניות סגורות בקליפות ירוקות, בלוק טירמיסו שדומה מאוד לגושי המסתורין של המשחק, מריו בייקון צ'יזבורגר, או אפילו קערת פיצה בצורת קרפדה (עם פטריות, כמובן).
ולסיום,
אספנו כמה אייטמים גאוניים מרחבי הרשת. זה הרגע שכל אחד שואל את עצמו: למה לא חשבתי על זה בעצמי?
על ידי שילוב המודעות המרחבית שלהם והחזון האומנותי, המבוסס בעיקר על צורות פשוטות ודפוסים נועזים, הם הצליחו לבסס נרטיבים מגנטיים ומשמחים המציעים בצורה חכמה הן את אופי יחסי האנוש והן את הקסם עם הסביבה העירונית.